خانه / عقیدتی فرهنگی / بیانیه / بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر(تاسیس ۱۳۴۲٫عضو دفتر تحکیم وحدت) در پی انتشار ویدیوی درگیری دختران جوان و گشت ارشاد

بسم الله الرحمن الرحیم
انتشار ویدئوی درگیری دختران جوان معترض و ماموران گشت ارشاد عصبانی موجب شد تا باری دیگر موج رسانه ای ایجاد شده احساسات مردمی را برانگیزد و در پی آن شاهد واکنش پی در پی اقشار مختلف جامعه مان باشیم. از همین رو این واقعه ما را بر آن داشت تا دیدگاه جامعه دانشگاهی را در این باره عرضه داریم:
قانون از اولیه ترین اساس تشکیل جوامع انسانی است و در پی آن نظارت بر قانون و وجود قوانین بازندارنده از ارتکاب تخلف ضروری می نماید.
بارها تاکید شده است که قانون پوشش در ایران همچون جوامع دیگر جزو قوانین معقول می باشد که لزوم نظارت بر اجرای صحیح آن نیز همچون باقی امور امری واضح است اما هر نظارتی راهکارهای صحیح خود را می طلبد.
در جامعه اسلامی چگونه می توان پذیرفت که برخوردها هرچند که در قبال تخلف باشد غیر اخلاقی و غیر اسلامی باشد؟ احدی حق ندارد برخورد با بی قانونی و یا امر به معروف را همراه با رفتار خشونت آمیز و افراط گرایانه انجام دهد و سوال دیگر ما اینجاست چگونه می شود که این اتفاق در روز ۲۰ فروردین افتاده و هم اکنون که موج رسانه ای ایجاد شده است و مسئولین مجبور به پاسخگویی می شوند سخنگوی ناجا می گویند که اکنون موضوع را بررسی خواهند کرد؟
طبق بررسی ها مشخص گردیده که این ویدئو خالی از صحنه سازی و بازی های رسانه ای نبوده اما کم ندیده ایم رفتاهای نامناسب ماموران گشت ارشاد را.
بنابراین بازنگری جدی در شیوه های برخورد توسط پلیس جمهوری اسلامی مطالبه جدی دانشگاهیان می باشد.
و از آن جا که این مساله جزو مسائل فرهنگی نیز به شما می رود و حساسیت بیشتری را می طلبد می بایست از افراد آموزش دیده و دارای ویژگی های متناسب این مسئولیت استفاده گردد تا نیروی انتظامی بتواند به عنوان مامور اجرای قوانین در جمهوری اسلامی، رفتاری به واقع اخلاقی، اسلامی و در خور شان زن داشته باشد.
اما در این میان مسائلی وجود دارد که غیر قابل چشم پوشی است؛
بانوان این سرزمین حقوق و مطالبه های به حق فراوانی دارند که رسیدگی به آن ها الزامی و وظیفه ای سنگین بر دوش تمام مسئولین می باشد.
به دلیل همین اهمیت نیز در کشور ما جایگاه های راهبردی مناسبی جهت رسیدگی به این موضوعات قرار داده شده است که معاونت امور زنان و خانواده در دفتر ریاست جمهوری و فراکسیون زنان مجلس از جمله آن هاست.
اختیارات، مبالغ هنگفت و نیروی انسانی برای آنان قرار داده شده است و چندسالی از مسئولیت ایشان می گذرد، سوال آن جاست که ما مدافعان حقوق خود را چرا فقط در زمان دادن شعارهای تبلیغاتی و سیاسی بازی ها می بینیم؟
در شرایطی هستیم که زنان گرفتار خشونت های پنهان و آشکار چشم انتظار مسئولین مرتبط هستند و در مقابل “هیچ” نصیب آنان می شود. باید ایشان بدانند که همین اغفال از حقوق واقعی مردم و کوتاهی آنان موجب می شود تا زنان به پیروی از مغرضان سیاسی روی آورند که برای بانوان فهیم ما نسخه می پیچند، روی مطالبات به حق شان سوار شده، این مطالبات را منحرف می کنند و به سمت خواسته های سیاسی مطلوب خود می برند.
بله می بایست “از باید به باور، از تبلیغ به تعمیق، از ظاهر به معنا و از فعالیت محوری به اثر بخشی” روی آوریم!
ای کاش سرکار خانم مولاوردی و ابتکار در مسئولیت خود کمی از “تبلیغ” گذر می کردند و اثربخش می شدند.
در پایان خاطرنشان می کنیم که ما در انتظار اعلام نتیجه پیگیری های انجام شده توسط نهادهای مرتبط خواهیم بود و هرگونه کوتاهی در این موارد را به شدت محکوم می نماییم.

درباره‌ی farhanghi